אתם צודקים, זו אכן התלבטות מאוד גדולה ולעיתים גם הרצון לקצת הפסקה או קבלת ציון שאכזב אתכם, מובילים אתכם לרצון לעשות הפסקה בין מועד אחד למועד הבא. האם זה נכון? האם זה כדאי? על כך ועוד בשורות הבאות.
בחינה פסיכומטרית
רבות כבר דובר על הבחינה עצמה ולא מעט סטודנטים נתקלים בחומת חיוב הבחינה עבור קבלה לפקולטה ולתחום הלימודים שמעניין אותם. רבים, בוחרים באופן מודע לעיתים ולעיתים מתוך “זרימה” לעבור בחינה פסיכומטרית מבלי ללמוד ומבלי לעבור קורס הכנה לבחינה. לא פעם, מדובר בהצלחה מסחררת אך כאשר אותו סטודנט מקבל ציון נמוך מדיי ועליו לבצע ולהשיג שיפור ציון פסיכומטרי, כאן מפח הנפש גדול ביותר.
בחינה פסיכומטרית היא נדרשת והיא כלי הערכה לחיזוי הצלחה בלימודים. אין זה מעיד בהכרח על היכולות של אדם ללמוד או לשנות הרגלי למידה ולהגיע להצלחות מסחררות, אך בשנים עברו וסביר שגם שנים קדימה, כדי להתקבל למרבית הלימודים הגבוהים, חלה חובת פסיכומטרי. במידה ואדם קיבל ציון שאינו מספק ואינו מביא אותו לרף המעבר של תנאי הסף ללימודים, עליו לשאוף ולעבור את הבחינה בשנית כדי לבצע שיפור ציון פסיכומטרי אך האם כדאי להמתין בין לבין או מיד לעשות בחינה נוספת, זו כבר שאלה לא קטנה.
כפי שאנחנו רואים זאת, לא כדאי להמתין בין מועד למועד, צריך להמשיך ולהכות על הברזל כל עוד הוא חם, ליהנות מכל מה שכן למדנו ואנו זוכרים מהבחינה הקודמת ולהגביר קצב. לרוב, כאשר אנו מגיעים אל “הלא נודע”, אנו עלולים לא להצליח כי זה חדש לנו אך בפעם השנייה, נגיע בטוחים יותר ועם ידע רב יותר. אין ספק כי המתנה בין מועד למועד עלולה להוביל לירידה במוטיבציה, הכרח ללמוד מחדש מה שכבר למדת ועוד.
לסיכום, במידה ולא הצלחתם לקבל את הציון הנדרש או המספר עבורכם במסגרת בחינה פסיכומטרית, כל שעליכם לעשות הוא ללמוד שוב ויותר טוב, לגשת לבחינה, להשיג שיפור ציון פסיכומטרי וליהנות מקבלה ללימודים שרציתם ומלכתחילה עבורם ניגשתם לבחינה. חשוב לנו מאוד להזכיר לכם שאם טרם נרשמתם לקורס הכנה לפסיכומטרי, מומלץ מאוד כי תעשו כן. במסגרת הקורס גם תהנו ממורים מקצועיים, גם תקבלו סט כלים נרחב להצלחה במבחן (וכן, יש כלים כי זה לא הכל רק ידע ו- “שכל”) ובעיקר תהנו מחברה בלימודים שלרוב דוחפת להצלחות ועוזרת לפוגג את חוסר הרצון ללמוד לבד מול המסך והדפים.