מבחן פסיכומטרי ניתן לבצע בכל גיל וכל עוד מרגיש הנבחן מוכן לבחינה. הסיבה בשלה ניגשים לבחינה הפסיכומטרית היא הצורך להתקבל ללימודים אקדמאים ועל כן כל עוד אתם יודעים שבתכנון אתם עתידים להתקבל ללימודים גבוהים, הרי שנכון לבצע את המבחן. התקופה הנוחה ביותר מבחינת זמנים היא לרוב בתיכון משתי סיבות עיקריות האחת היא משום שאתם כבר על גל הלימודים מבחינה מנטאלית והסיבה השנייה היא שאתם נטולים כל מחויבות שהיא ועל כן יש לכם את הפנאי הנפשי לבצע את הבחינה. מי שמבקש להתקבל לעתודה, צריך לבצע את המבחן לפני צבא וזאת על מנת להגדיל את הסיכוי להתקבל.
פסיכומטרי בתיכון כן או לא?
כאמור מבחן פסיכומטרי מתאפשר בכל גיל וכמובן שגם התיכון בא בחשבון. בוא נבחן לרגע האם כדאי או לא לגשת למבחן בתקופת התיכון. מדוע כן? אתם חוסכים זמן יקר אחרי הצבא, אתם יכולים להתקבל לעתודה אקדמאית בצבא, החומר עדיין טרי בראשכם (החומר בחלקו המתמטי די זהה לבחינה הפסיכומטרית) ולרוב המחיר שתתבקשו לשלם עבור הקורס הוא נמוך יותר. מדוע לא לעשות בתקופת התיכון ? משום שלרוב הקורס מקוצר יותר, הוא יתקיים על חופשת הקיץ והלחץ של הבגרויות יחד עם הבחינה הפסיכומטרית יכול לפגוע בציונים. אם יש לכם את הזמן והרצון לסיים עם הבחינה הפסיכומטרית כבר בתיכון או לפחות להבין היכן אתם עומדי אל מולה ולשפר בשלבים מאוחרים יותר, זה הזמן הנכון עבורכם.
קורס פסיכומטרי בתקופת הצבא ?
נשאלת השאלה האם תקופת הצבא היא תקופה ראויה לביצוע הקורס והבחינה וגם לזה יש לנו תשובות שתומכות ומתנגדות. אז מדוע כן? העלות לחיילים מופחתת משמעותית, ניצול זמנים וכמובן מיד לאחר השירות הצבאי תהיו ערוכים ומוכנים להמשך לימודים גבוהים. אז למה לא? כמו בתיכון גם כאן הקורס לרוב קצר יותר, חיילים עצם השרות עלולים להפסיד שיעורים חשובים להצלחה בבחינה וחיילים שיוצאים אחת לשבועיים יתקשו למצוא קורס. אם השרות הצבאי שלכם מאפשר שילוב קורס ולמידה עצמאית, הרי שיהיה זה נכון לבצע את הקורס ואת הבחינה כך תהיו מוכנים לאזרחות וללימודים במהירות ומבלי לפספס סמסטר.
אם כך, הבחירה מתי לבצע את הקורס נתונה אך ורק בידיכם, אם החלטתם להתחיל לימודים לתואר ראשון בגיל 15, בצעו את הבחינה בגיל זה, אם התיכון מאפשר לכם להתמודד גם עם קורס ובחינה פסיכומטרית עשו זאת וכן הלאה.