מה זה בכלל מבחן אדפטיבי?

 

כולם יודעים שה-GMAT  הוא מבחן אדפטיבי. אבל מה זה בדיוק אומר? “אדפטיבי” פירושו מסתגל, כלומר, המחשב מנסה להסתגל לרמתו של הנבחן באמצעות סדרה של שאלות ברמה משתנה. האדפטיביות היא לכל חלק בנפרד (כלומר אין השלכה מהרמה בחלק הכמותי על הרמה בחלק המילולי למשל).

האלגוריתם של המבחן בנוי כך שבחירת השאלה הבאה מתבססת על התשובה שענה הנבחן בשאלה הקודמת. לרוב, אם הנבחן עונה נכון על השאלה, האלגוריתם מנסה לבסס את העובדה שהנבחן אכן יענה נכון בדרגת קושי  דומה. לאחר בדיקה של כמה שאלות יחליט האלגוריתם אם להעלות או להוריד את רמת הקושי, וכן הלאה, עד שמגיעים לדרגת הקושי המתאימה לכל נבחן.

 

GMAT כמבחן אדפטיבי

מהי בדיוק דרגת הקושי המתאימה לכל נבחן?

 

ובכן, על כך אנו מדברים לא מעט בקורס ולא נחשוף כאן את כל התורה, רק נאמר שהתשובה לשאלה הזו מפתיעה. כמו כן, חשוב לזכור שיש כל מיני מיתוסים לא נכונים לגבי האדפטיביות של המבחן, ובמהלך הקורס אנו לומדים את העקרונות הנכונים והמהימנים להתמודדות עם האדפטיביות של המבחן.

 

זה משנה לי שהמבחן אדפטיבי?

 


האדפטיביות גורמת לשתי תופעות ברורות במבחן.

התופעה הראשונה היא שהמבחן הופך להיות קשה תוך זמן קצר. הסיבה לכך היא שהאלגוריתם מנסה לאתגר את הנבחן, והוא עושה זאת על-ידי בחינה של פריטים בדרגות קושי שונות. ברגע שהנבחן מתבסס על דרגת קושי מסוימת, האלגוריתם ינסה לבחון האם הוא מסוגל לפתור פריטים ברמת קושי גבוהה יותר. לפיכך, לא משנה אם הנבחן הוא בעל יכולת גבוהה או נמוכה, האלגוריתם ינסה לאתגר אותו בפריטים קשים עבורו.

התופעה השנייה הנגזרת מן האדפטיביות של המבחן היא שאי אפשר שלא לטעות בחלק מהשאלות. גם אם הנבחן הוא בעל יכולת גבוהה ביותר, עדיין האלגוריתם ינסה לבסס את רמתו על-ידי פריטים קשים ביותר. ולראיה, אפילו נבחנים שמקבלים את הציון הגבוה ביותר ב-GMAT, הן בחלק המילולי והן בחלק הכמותי, יכולים לטעות בלא מעט שאלות.

 

 

איך מתמודדים עם האדפטיביות של המבחן?

 


איך מתמודדים עם מבחן אדפטיבי

יש להתכונן לאדפטיביות של המבחן הן ברמת המקצועית והן ברמה המנטאלית.

ברמה המקצועית יש לוודא שאנו לומדים את הגישות הנכונות לכל סוגי השאלות שיכולים להופיע ב-GMAT, כמו גם את ניהול הזמנים הנכון והמדויק לכל אחד מהחלקים.  אנו עוסקים בכך רבות במהלך הקורס.

ברמה המנטאלית יש להגיע אל המבחן עם ציפיות הגיוניות ולא להתרגש ממכשולים שיצוצו בדרך. אסור לנו לתת לעובדה שלא נענה נכון על כל השאלות להשפיע על התפקוד שלנו במהלך המבחן. אנו צריכים לשמור על קור רוח, לבוא למבחן עם ציפיות הגיוניות, וכך נוכל למקסם את התוצאה שלנו. גם בצד המנטאלי, שעבור רבים הוא לא פחות חשוב מהצד המקצועי, אנו עוסקים רבות בכך במהלך הקורס.