תרגול השפה האנגלית באמצעות מוזיקה

החלטתם שאתם רוצים להגיע ליעד של אנגלית מדוברת ברמה טובה? תוכלו להתחיל עם אנגלית שהיא כבר ממילא חלק מחייכם: מוזיקה. לא משנה אם אתם אוהבים את אדל או את ביונסה, מעדיפים להאזין למוזיקת ראפ או למוזיקת רוק, סביר להניח שרוב המוזיקה שאתם מאזינים לה היא שירים באנגלית. אז למה לא לנצל את העובדה הזו כדי להעשיר אוצר מילים באנגלית ובכלל לשפר את השליטה שלכם בשפה?

השימוש במוזיקה כדי לרכוש שפה שניה נתמך בעדויות מחקריות לא מעטות, שמצאו כי מוזיקה משפרת יכולות הבנת הנשמע ודיבור, וגם מסייעת ברכישת כללי דקדוק ואיות והגדלת אוצר מילים. בנוסף, היא נהנית מיתרון נוסף בהיותה פעילות מהנה ורלוונטית לחיי הלומדים. כשאנחנו מאזינים למוזיקה אנחנו לא מרגישים שאנחנו מתאמצים כדי ללמוד: אנחנו פשוט נהנים ממוזיקה טובה, ועל הדרך קוצרים פרות נוספים.

מה הם שרים, בכלל?

כדי ללמוד אנגלית דרך מוזיקה, אתם צריכים לדעת קודם כל מה שרים האמנים האהובים עליכם. בחרו שיר שאתם אוהבים אבל לא ממש יודעים את המילים שלו, וחפשו את המילים באינטרנט. תוכלו להיעזר באתרים ייעודיים או לחפש ביוטיוב קליפ עם כתוביות. אחרי שתמצאו את מילות השיר, עברו עליהם ולמדו את המילים החדשות. שימו לב גם למבנה התחבירי והדקדוקי. האם השיר משתמש בצורת הווה מושלם? האם אתם מבינים למה? האם יש שימוש במבנה לא דקדוקי כי השיר משתמש בסגנון מאד לא פורמלי?

שירו איתנו

אחד החסמים העומדים בפני השאיפה להגיע לרמה גבוהה של אנגלית מדוברת הוא החשש, המבוכה והאי נוחות שמציפים רבים כשהם נדרשים לשוחח באנגלית. ישראלים רבים מבינים אנגלית לא רע בכלל, ואפילו מוכנים לכתוב מייל באנגלית בכל פעם כשיתבקשו, אבל לדבר באנגלית? זה, הם חוששים, גדול עליהם.

מוזיקה היא כלי מצוין לשבור את המחסום הזה. אל תסתפקו בהאזנה פסיבית לשירים שאתם אוהבים. עכשיו, כשאתם יודעים את המילים ולא רק את המנגינה – התחילו לשיר. השיר מתחיל להתנגן ברקע? הצטרפו גם אתם. בפעמים הראשונות תוכלו להסתכל במילים, אבל לאחר מכן – נסו לשיר מהזיכרון. השירה באנגלית תרגיל אתכם להשתמש במילים ובביטויים שהשיר מכיל.

הגייה נכונה

אחד האתגרים הגדולים בלימוד אנגלית מדוברת הוא הצורך להתרגל לצלילים וההגאים השונים של השפה. מוזיקה יכולה לעזור גם כאן. כשאתם מאזינים לשיר ומצטרפים לשירה, אל תבטאו את המילים כפי שנראה לכם שהן אמורות להיות מבוטאות – נסו לשים לב לאופן המדוייק בו האמן המבצע מבטא אותן. האם יש אותיות שותקות שכלל לא מבוטאות? איזו הברה מוטעמת ואיזו לא? כשאתם מגלים תגליות חדשות (כמו למשל, מילה שחשבתם שהיא מוטעמת בסוף ומתברר שהיא מוטעמת בכלל בהתחלה), רשמו אותן לעצמכן. כך למשל תוכלו להקיף בעיגול את ההברה המוטעמת הנכונה, או לרשום באותיות עבריות וניקוד את ההגייה הנכונה שלמדתם זה עתה.